wtorek, 19 lipca 2022

Współpraca z "Coconaut - woda kokosowa"

"Coconaut - woda kokosowa" jest marką, która w swojej ofercie posiada wodę kokosową prosto z Wietnamu! 

Coconaut to w 100% woda z młodego kokosa! Jest naturalnym izotonikiem. Co więcej pozwala na doskonałe nawodnie, dodaje energii, zregeneruje, zwiększy odporność, polepszy trawienie oraz zwiększy aktywność fizyczną!




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:




Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wyżej wymienionymi produktami!

Zapraszam do zakupów! 

niedziela, 17 lipca 2022

czwartek, 14 lipca 2022

Keto ciasto czekoladowo-kokosowe

Kto nie lubi czekolady?! Poniżej przedstawiam idealną propozycję dla czekoholików, a na dodatek osób będących na diecie ketogenicznej i nie tylko! Mąka kokosowa, mleczko kokosowe, migdały oraz orzechy pecan od Ketosklep.pl to idealne składniki na to ciasto! 




Składniki:
Ciasto
Polewa

Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać masło, mleczko kokosowe, mąkę kokosową, proszek do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę i masło. Następnie polać upieczone i bardzo dobrze ostudzone ciasto. Na powierzchnię ciasta z polewą ułożyć orzechy pecan oraz migdały. Odstawić na 2-3 godziny lub całą noc w celu zastygnięcia polewy.

Smacznego! 

wtorek, 12 lipca 2022

Naleśniki orkiszowe z kozim twarogiem i pulpą mango

Naleśniki można przygotować na wiele wariacji! Tym razem dziele się propozycją z wykorzystaniem koziego twarogu od Specjały Regionu



Składniki:

Naleśniki

  • 2 jaja
  • 100g mąki orkiszowej
  • 230ml wody 
  • odrobina oleju do smażenia
Nadzienie
  • 200g koziego twarogu
  • 5g erytrytolu
  • 50g pulpy mango

Sposób przygotowania:
Naleśniki
Do miski wbić jaja, dodać mąkę oraz wodę. Całość wymieszać za pomocą trzepaczki. Odstawić na 10-15 minut. Smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Gotowe naleśniki posmarować nadzieniem. 

Nadzienie
W misce wymieszać kozi twaróg z erytrytolem i pulpą mango. Odstawić na 10-15 minut do lodówki. 

Smacznego!