wtorek, 7 września 2021

Gofry sernikowe z miodem

Idealne dla wielbicieli gofrów, a jednocześnie sernika! Dodatek miodu od Apimar sprawia, że goferki rozpływają się w ustach! 


Składniki:

  • 2 jaja
  • 5 tabletek słodziku
  • 50g mąki orkiszowej
  • 125g twarogu chudego
  • 25ml wody
  • 5ml oleju rzepakowego
  • 10ml miodu wielokwiatowego

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, twaróg, wodę i olej. Całość dokładnie zblendować. Smażyć na bardzo rozgrzanej gofrownicy przez ok. 7-8 minut. Gotowe gofry polać miodem wielokwiatowym.

Smacznego!

niedziela, 5 września 2021

czwartek, 2 września 2021

Współpraca z "HempKing"

"Hempking" jest certyfikowanym polskim producentem w sprzedaży produktów konopnych. W swojej ofercie posiada m.in. kapsułki CBD, olejki CBD, olej CBG, pasty CBG, białka, herbaty i nasiona konopne. 


Niniejsze przedsiębiorstwo zapewnia najwyższą jakość produktów. Oferowane produkty są wytwarzane w sposób wydajny, efektywny oraz ekologiczny. 


Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z powyższym przedsiębiorstwem. W paczce znajdowało się:






Białko konopne jest produktem bogatym w białka roślinne, idealne dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej! Bio białko konopne jest to wysokiej klasy roślinne białko w postaci proszku. Powyższe białko roślinne to:
  • rozszerzenie diety 
  • w 100% ekologiczny skład
  • pełnowartościowe aminokwasy egzogenne
  • błonnik wspierający trawienie 
  • wysoka zawartość kwasów omega
  • ashwaganda dla wsparcia aktywności
  • brak glutenu

Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów! 

wtorek, 31 sierpnia 2021

Wegańskie kulki

Idealne na przekąskę po smacznym obiedzie! Proponuje wegańskie kulki z wykorzystaniem krówek od Super Krówka!



Składniki:

  • 150g ekologicznych krówek wegańskich proteinowych
  • 65g wegańskiej margaryny
  • 30g ryżu preparowanego

Sposób przygotowania:
Do garnka wrzucić krówki wegańskie i wegańską margarynę. Podgrzać do rozpuszczenia. Następnie dodać ryż preparowany. Całość dokładnie wymieszać. Za pomocą wilgotnych dłoni formować szyszki lub kulki. Odstawić na kilka minut do zastygnięcia.

Smacznego!