wtorek, 10 lipca 2018

Placuszki gryczano-ryżowe z borówkami

Szybkie, smaczne i bardzo delikatne placuszki gryczano-ryżowe z borówkami. Sprawdzą się do każdego posiłku!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 1 1/2 łyżki mąki gryczanej
  • 1 1/2 łyżki mąki ryżowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat
  • borówki

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Potem wrzucamy borówki. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

niedziela, 8 lipca 2018

czwartek, 5 lipca 2018

Serca drobiowe z mieszanką wiosenną i makaronem

Kolejna prosta i smaczna propozycja na posiłek! Serca drobiowe z mieszanką wiosenną i makaronem.



Składniki: 

  • 200g serc drobiowych
  • 50g suchego makaronu + woda
  • 250g mieszanki wiosennej
  • przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, kebab-gyros, zioła prowansalskie, papryka słodka 

Sposób przygotowania:

Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem rzucamy warzywa i serca. Smażymy ok. 10 minut. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnie. Dodajemy przyprawy. Smażymy jeszcze ok. 2 minut. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.

Smacznego!