Kto nie lubi owoców? Chyba nie ma takiej osoby! Jest lato, więc jest ich coraz więcej. Świetnym pomysłem jest wykorzystanie ich w słodkich wypiekach. Polecam upiec ciasto gryczane z brzoskwiami.
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju koksowego nierafinowanego
- 3 łyżki mąki gryczanej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- 2 obrane i pokrojone brzoskwinie
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, olej kokosowy, proszek do pieczenia i cynamon. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy brzoskwinie. Mieszany łyżką. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!