czwartek, 29 marca 2018
wtorek, 27 marca 2018
Fasola czerwona z brokułem i makaronem pełnoziarnistym
Szybkie, zdrowe i lekkie danie bez mięsne. Warto to swojego jadłospisu wprowadzić strączki oraz jeszcze więcej warzyw i produktów z pełnego przemiału, gdyż w ten sposób dostarczamy jeszcze więcej witamin oraz błonnika pokarmowego.
Składniki:
Składniki:
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1/4 różyczki brokułu
- 100g makaronu pełnoziarnistego
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron, a w oddzielnym garnku brokuł. Makaron gotujemy ok. 10 minut, natomiast brokuł ok.5. Fasolę płuczemy pod zimną wodą. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
niedziela, 25 marca 2018
sobota, 24 marca 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)