Składniki:
2 porcje
- 100 g ryży białego
- 600 ml bulionu warzywnego
- 60 g cebuli białej
- 100 g pieczarek
- 150 g marchewki
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 125 g mozzarelli light
- przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, papryka słodka
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić ryż, pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć do zeszklenia cebulki. Następnie wrzucić umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, obraną i pokrojoną w plastry marchewkę. Smażyć ok. 2 minut. Następnie stopniowo dolewać gorący bulion. Smażyć, do całkowitego wchłonięcia bulionu. Między czasie dodać przyprawy. Na koniec dodać pokrojone na pół pomidorki i pokrojoną mozzarellę - całość dokładnie wymieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz