czwartek, 17 sierpnia 2023

Ciasto kakaowo-bananowe z gruszką, brzoskwinią i kremem czekoladowym

Ciasta z dodatkiem mnóstwa owoców to niebo w gębie, a zwłaszcza z dodatkiem kremu czekoladowym od Locco Co!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 50 g mąki orkiszowej
  • 20 g kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g banana bez skórki
  • 200 g obranej gruszki
  • 200 g brzoskwini
  • aromat
  • 40 g kremu czekoladowego

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Do masy dodać pokrojoną w kostkę gruszkę i brzoskwinię. Masę wymieszać i przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię polać kremem czekoladowym. Piec przez 45 minut w 189 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz