Kto nie lubi gofrów? Chyba nie ma takiej osoby! Można je przygotować na wiele sposobów z super dodatkami. Tym razem zaskoczę i przedstawię z dodatkiem dyni!
Składniki:
- 2 jaja
- 10ml oleju rzepakowego
- 5 tabletek słodziku
- 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 100g puree z dyni
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, puree z dyni oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy z odrobiną oleju ok. 7-8 minut.
Smacznego!
Świetny przepis na pyszne, dodające dobrej energii gofry <3
OdpowiedzUsuńOooo - z dynią jeszcze nie próbowałam :O mam już przetestowane z płatkami owsianymi, z marchewką i nawet z cukinią, ale z dynią... czas spróbować :)
OdpowiedzUsuń