wtorek, 15 maja 2018

Fasola czerwona z ryżem brązowym i szparagami

Lato w maju? W sklepach szparagi! Pisząc szczerze czekam tylko na ten moment, aby je kupić i zrobić smaczny posiłek. Przygotowałam fasolę czerwoną, ryż brązowy i szparagi.



Składniki:

  • 1/2 (120g) puszki odsączonej fasoli czerwonej
  • 50g suchego ryżu brązowego + 100 ml wody
  • 1/2 pęczka szparagów zielonych
  • 1 łyżka oleju lnianego

Sposób przygotowania: 
Do garnków z wrzącą, osoloną wodą wsypujemy ryż, a do drugiego szparagi. Szparagi gotujemy przez ok. 6-8 minut. Między czasie odsączamy i przepłukujemy fasolę. Całość polewamy olejem lnianym.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz