czwartek, 14 lipca 2016

Placuszki z mąki jaglanej

Kolejny banalny przepis dla miłośników placuszków. Proste do wykonania, zajmują góra 15-20 minut przygotowania. Dzięki mące jaglanej danie jest bardzo pulchne i trwałe. Polecam podać z ulubionymi dodatkami! :)



Składniki:

  • 4 łyżki mąki jaglanej
  • 1 jajko
  • 10 tabletek słodziku
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia i aromat. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na lekko rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!


9 komentarzy:

  1. pysznie wyglądają te placuszki :) muszę takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z samej mąki jaglanej jeszcze nie robiłam placuszków, ale te wyglądają zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja sobie takie zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniaaam :) Nie dość, że pyszne to jeszcze zdrowe !

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo fajne, zdrowe i lekkie placuszki :)

    OdpowiedzUsuń