czwartek, 21 lipca 2016

Leczo z mięsem mielonym a'la spaghetti

Uwielbiam szybkie i sycące dania. Postanowiłam przygotować leczo z dużą ilością warzyw.  Różnorodność produktów sprawia, że posiłek jest bardzo kolorowy i zachęca do szybkiego skonsumowania. :)



Składniki:

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cukinia
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 100g mięsa mielonego
  • 100g makaronu spaghetti
  • 1 szklanka wody
  • przyprawy: sos sojowy, pieprz cayenn, czosnek granulowany, papryka słodka, jarzynka bez soli
  • masło klarowane do smażenia



Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym szklimy drobną posiekaną cebulę. Między czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodajemy marchew, pietruszkę i paprykę. Wszystko dusimy ok. 5 minut. Kolejno wrzucamy cukinię, pomidora. Wszystko zalewamy szklanka wody. Dusimy ok. 15-20 minut na małym ogniu. Następnie dodajmy mięso mielone i wszystkie przyprawy. Całość smażymy ok. 5 minut. Danie podajemy z makronem spaghetti.

Smacznego!

1 komentarz: