Składniki:
- 3-4 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 2 ogórki gruntowe lub 1/2 szklarniowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- świeża bazylia
Sposób przygotowania:
Pomidory parzymy w wrzątku (ja tego nie robiłam) i drobno kroimy w kostkę. Ogórka i paprykę dokładnie obieramy, oczyszczamy i kroimy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przegniatamy przez praskę. Wszystko wrzucamy do jednej miski. Doprawiamy, oliwą z oliwy, solą i pieprzem. Ewentualnie wrzucamy kilka listków świeżej bazylii. Wszystko miksujemy blenderem ręcznym. Polecam podawać z świeżym pieczywem pełnoziarnistym lub razowym.
Smacznego!
Ja też zrobiłam gazpacho wg własnej wersji. Tak więc uważam, że im więcej propozycji tym smaczniejsze dania wychodzą. PIękny kolor Twojego gazpacho i pachnie.... umm. Pychota :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie musi pojawić się na moim stole! :)
OdpowiedzUsuńWstyd przyznać, ale nigdy nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńSmakowało?
Ale to pysznie wygląda. I przepis całkiem łatwy- musze koniecznie wypróbować :)
OdpowiedzUsuńbetterlifefit.blogspot.com
nigdy nie jadłam ;D
OdpowiedzUsuńmoże spróbuje zrobić ;3
Zapraszam: http://velina-blog.blogspot.com
ciekawy przepis ;)
OdpowiedzUsuńhttp://aiden-ejsmont.blogspot.com/
Znam ten przepis od dawna, ale jeszcze nigdy nie próbowałam...muszę się poprawić ;) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń