poniedziałek, 31 marca 2025

Współpraca z "Super Krówka"

"Super krówka" jest marką, która oferuje produkty bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego, bez oleju palmowego, bez glutenu, a w dodatku wegańskie! Słodycze posiadają specjalny certyfikat ekologiczny, co gwarantuje, że surowce pochodzą z upraw ekologicznych.



Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:











Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

niedziela, 30 marca 2025

czwartek, 27 marca 2025

Udko z kurczaka z serem Epoisses, marchewką, śliwką i miodem smażone w air fray'erze

Aksamitny smak smażonego udka z kurczaka z serem Epoisses od Germain, które są otulone w marchewce, śliwce a dodatkowej słodyczy dodaje miód!

Składniki:

  • 250 g udka z kurczaka
  • 25 g sera Epoisses
  • 225 g marchewki w kostce mrożonej
  • 100 g śliwki świeżej bez pestki
  • 20 g miodu wielokwiatowego
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie 

Sposób przygotowania:
Udko z kurczaka umyć, osuszyć i wymieszać z przyprawami. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. W naczyniu umieścić marchewkę w kostce mrożoną, pokrojona w kostkę śliwkę i miód. Dokładnie wymieszać. Do air fray'era włożyć marchewkę ze śliwką i miodem, na to udko z kurczaka i pokrojony ser Epoisses. Całość smażyć przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

środa, 26 marca 2025

Współpraca z "Germain"

"Germain" jest francuską mleczarnią powstałą już w 1921 roku przez Henriego Germain. Opierając się na doświadczeniu rodzinnym pan Henri Germain postanowił rozpocząć produkcję serów miękkich dojrzewających. Z biegiem lat mleczarnia bardzo się rozwijała. Przede wszystkim postanowiła na jakość serów, co już w 1991 roku Langres i Epoisses otrzymały certyfikat AOC (gwarancję miejsca pochodzenia oraz tradycyjne metody produkcji - w Polsce znany jako ChNP: Chroniona Nazwa Pochodzenia) i stały się wiodącymi produktami Fromagerie Germain. Był to rezultat dziesięcioletniej pracy okolicznych farmerów i Pierra Germain. Pracując dalej nad perfekcyjną jakością serów starali się o uzyskanie certyfikatu AOP. W 1996 uzyskali go dla sera Epoisses, a w 2012 dla sera Langres.

Germain w swojej ofercie posiada sery dojrzewające tj. Triple Crème, Cabécou, Cabécou czy Epoisses Sélection Affineur. Produkowane są z mleka krowiego, ale także z mleka koziego czy owczego.

"Rains" jest francuską mleczarnią wywodzącą się z wsi Berry. Mleczarnia produkuje takie produkty jak Faisselle (pyszne świeże sery), Crottins de Chèvre (małe okrągłe sery kozie z charakterem) i pyszne desery. 


Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:








Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!