Składniki:
Tarta
- 1 jajo
- 50 ml oleju kokosowego
- 25 g erytrytolu
- 150 g mąki orkiszowej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie
- 250 g obranych jabłek
- 100 g śliwek bez pestek
- 100 g banana bez skórki
- 20 g mąki ziemniaczanej
- 20 g erytrytolu
- odrobina wody
- 10 g płatków migdałowych
Sposób przygotowania:
Tarta
Do miski wbić jajo, wsypać mąkę, proszek do pieczenia i erytrytol. Dodać olej kokosowy - całość wymieszać. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Nadzienie
Jabłka pokroić w drobną kostkę. Śliwki pokroić w kostkę. Banana rozgnieść widelcem. Całość wrzucić do garnka, dodać odrobinę wody i erytrytol. Prażyć do uzyskania musu. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną - dokładnie wymieszać.
Z lodówki wyjąć ciasto. Wyłożyć do formy. Na wierzch nanieść nadzienie. Posypać płatkami migdałowymi. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!