Składniki:
- 200 g wątróbki wołowej
- 100 g ziemniaków
- 100 g marchewki
- 100 g cebuli
- 150 g papryki żółtej
- świeży koperek
- świeża natka pietruszki
- 10 ml oleju rzepakowego
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
- woda
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć Ziemniaki obrać, podzielić na mniejsze porcję. Wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować ok. 10 minut. Marchewkę obrać, pokroić w plastry, cebulę obrać, pokroić w piórka. paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z 200-300 ml wody wrzucić marchewkę oraz cebulę. Dusić ok. 10-15 minut. Kolejno wrzucić ugotowane ziemniaki i oczyszczoną, pokrojoną wątróbkę. Dodać olej i przyprawy. Smażyć ok. 5-6 minut. Gotowe danie podać z papryką oraz świeżymi ziołami.
Smacznego!