photo © Pinterest
niedziela, 20 sierpnia 2023
czwartek, 17 sierpnia 2023
Ciasto kakaowo-bananowe z gruszką, brzoskwinią i kremem czekoladowym
Ciasta z dodatkiem mnóstwa owoców to niebo w gębie, a zwłaszcza z dodatkiem kremu czekoladowym od Locco Co!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 50 g mąki orkiszowej
- 20 g kakao
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g banana bez skórki
- 200 g obranej gruszki
- 200 g brzoskwini
- aromat
- 40 g kremu czekoladowego
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Do masy dodać pokrojoną w kostkę gruszkę i brzoskwinię. Masę wymieszać i przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię polać kremem czekoladowym. Piec przez 45 minut w 189 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 15 sierpnia 2023
Fasolowe brownie z granolą migdałową
Ciasto z fasolą w roli głównej? Owszem jest wykonalne! Brownie fasolowe z dodatkiem granoli migdałowej od Dziewczyny w spódnicach jest mega!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 240 g czerwonej fasoli (odsączonej)
- 120 g banana bez skórki
- 50 g mąki orkiszowej
- 40 g kakao
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat
- 50 g granoli migdałowej
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, banana, mąkę, kakao proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie zblendować na gładką masę. Przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch nałożyć granolę. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 13 sierpnia 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)