niedziela, 10 marca 2019
sobota, 9 marca 2019
czwartek, 7 marca 2019
wtorek, 5 marca 2019
Sałatka z filetem wędzonym z kurczaka, kaszą bulgur, papryką czerwoną, roszponką i oliwą
Wiosna już tuż, tuż. Na talerzu nie może zabraknąć koloru zielonego! Wiosna jest pięknym okresem nie tylko w przyrodzie, ale również w kuchni. Pojawiają się pierwsze nowalijki, które można w świetny sposób wykorzystać w daniach! Polecam przygotowanie prostej, szybkiej sałatki z mnóstwem witamin.
Składniki:
Składniki:
- 1 (ok. 300g) filetu wędzonego z kurczaka
- 50g suchej kaszy bulgur + woda
- 1 papryka czerowna
- duża garść roszponki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, papryka słodka, zioła prowansalskie, koperek suszony
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody.
Między czasie kroimy w kostkę filet wędzony z kurczaka. Oczyszczamy z nasion i myjemy paprykę. Po ugotowaniu kaszy dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 10-15 minut, aby się przegryzła.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)