Wątróbkę jem bardzo często, tak jak paprykę. Aby wszystko było złożone w jedną wyśmienitą i pożywną całość dodałam komosy ryżowej białej. Smak jest wykwintny!
Składniki:
Składniki:
- 100-200g ugotowanej wątróbki
- 2 łyżki suchej komosy ryżowej białej + 1/2 szklanki wody
- 1 papryka
- przyprawy do rosołu z wątróbki: jarzynka bez soli, susz warzywny, majeranek, pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Komosę ryżową dokładnie płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Między czasie do wrzącej wody wrzucamy dokładnie oczyszczoną wątróbkę. Gotujemy ok 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Po ugotowaniu komosy ryżowej oraz wątróbki dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość dokładnie mieszamy.
Smacznego!