wtorek, 8 sierpnia 2017

Kokosowe ciasto marchewkowe

Ciasto z warzywem? Dlaczego nie! Świetna alternatywa dla słodkich wypieków z owocami. Marchewka dodaje wspaniałego uroku dla ciasta, a w smaku w ogóle nie jest wyczuwalna. Polecam!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 6 łyżek mąki jaglanej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleczka kokosowego
  • aromat
  • marchewka

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleczko kokosowe i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy startą na grubych oczkach marchew. Mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30*35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

niedziela, 6 sierpnia 2017

czwartek, 3 sierpnia 2017

Ciasto bananowe z masłem orzechowym

Uwielbiam banany, więc dodaje je gdziekolwiek można! Z masłem orzechowym świetnie tworzy duet. Przedstawiam limitowane ciasto bananowe z dodatkiem, masła orzechowego, mąki migdałowej oraz gryczanej!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1 banan
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 1 łyżka mąki migdałowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat migdałowy

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, masło orzechowe oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!