sobota, 5 sierpnia 2017
czwartek, 3 sierpnia 2017
Ciasto bananowe z masłem orzechowym
Uwielbiam banany, więc dodaje je gdziekolwiek można! Z masłem orzechowym świetnie tworzy duet. Przedstawiam limitowane ciasto bananowe z dodatkiem, masła orzechowego, mąki migdałowej oraz gryczanej!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 1 łyżka ksylitolu
- 1 banan
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki mąki gryczanej
- 1 łyżka mąki migdałowej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat migdałowy
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, masło orzechowe oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 1 sierpnia 2017
Gryczane placuszki z rabarbarem
Świeży, pachnący i soczysty rabarbar prosto z własnego ogródka! Coś pięknego! Placuszki są bardzo wartościowe, gdyż przygotowałam je z mąki gryczanej i wiejskich jaj! Idealne na letnie dnie.
Składniki:
Składniki:
- 3 jaja
- 1 łyżeczka erytrytolu
- 3 łyżki mąki gryczanej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- rabarbar + erytrytol
Sposób przygotowania:
Rabarbar dokładnie obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Zasypujemy erytrytolem na ok 30 minut.
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy odsączony rabarbar. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
niedziela, 30 lipca 2017
Subskrybuj:
Posty (Atom)