Składniki:
- 430 g mieszanki ciasteczek korzennych
- 50 g miodu wielokwiatowego
- 150 g masła
Sposób przygotowania:
Do miski dodać masło i miód - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie wsypać mieszankę do wypieku ciasteczek. Całość bardzo dokładnie wymieszać i uformować kulę. Odstawić do lodówki na 10 minut. Po upływie czasu masę wyjąć. Formować 2 cm kulki i lekko spłaszczyć. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15-20 minut w 160 stopniach.
Smacznego!
uwielbiam korzenne smaki!
OdpowiedzUsuńDla mnie ciasteczka korzenne są idealne przez cały rok ;)
OdpowiedzUsuńPyszne maleństwa, idealne do kawy :)
OdpowiedzUsuńLubię korzenne przyprawy. :)
OdpowiedzUsuńPiękne i na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuń