wtorek, 15 marca 2022

Gofry orkiszowo-bananowe z napojem jaglanym, kremem migdałowym i granolą

Idealnym pomysłem na wykorzystanie mąki orkiszowej, napoju roślinnego i kremu migdałowego jest przygotowanie przepysznych gofrów! Z dodatkiem granoli to istne niebo! Idealnie do tego spiszą się produkty ze sklepu internetowego Bee.pl

Mąka orkiszowa i napój jaglany sprawią, że gofry po usmażeniu posiadają aksamitny smak oraz aromat. Krem migdałowy i granola czekoladowo-truskawkowa są doskonałym dodatkiem, ale również super dekoracją do posiłku! 

Mąka orkiszowa jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B. Z kolei napój jaglany przeznaczony jest dla osób, którzy zmagają się z nietolerancją laktozy oraz alergią pokarmową m.in. na orzechy. Krem migdałowy to po prostu zmielone nasiona migdałów. Migdały posiadają cenne źródło białka oraz są bogatym źródłem witamin z grupy B, m.in. kwasu foliowego i witaminy B6. Zawierają również witaminę E. 



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę, kolejno dodać olej rzepakowy. Całość ponownie wymieszać. Następnie dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia oraz napój jaglany. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do bardzo dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Smażyć 7-8 minut. Podać z kremem migdałowym oraz granolą czekoladowo-truskawkową.

Smacznego! 

1 komentarz: