Idealnym pomysłem na wykorzystanie mąki orkiszowej, napoju roślinnego i kremu migdałowego jest przygotowanie przepysznych gofrów! Z dodatkiem granoli to istne niebo! Idealnie do tego spiszą się produkty ze sklepu internetowego Bee.pl!
Mąka orkiszowa i napój jaglany sprawią, że gofry po usmażeniu posiadają aksamitny smak oraz aromat. Krem migdałowy i granola czekoladowo-truskawkowa są doskonałym dodatkiem, ale również super dekoracją do posiłku!
Mąka orkiszowa jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, witamin z grupy B. Z kolei napój jaglany przeznaczony jest dla osób, którzy zmagają się z nietolerancją laktozy oraz alergią pokarmową m.in. na orzechy. Krem migdałowy to po prostu zmielone nasiona migdałów. Migdały posiadają cenne źródło białka oraz są bogatym źródłem witamin z grupy B, m.in. kwasu foliowego i witaminy B6. Zawierają również witaminę E.
Składniki:
- 2 jaja
- 10ml oleju rzepakowego + do natłuszczenia gofrownicy
- 20g erytrytolu
- 100g banana
- 100g mąki orkiszowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 50ml napoju jaglanego
- 20g kremu migdałowego
- 20g granoli czekoladowo-truskawkowej
Wyglądają bosko *.*
OdpowiedzUsuń