Mogę oficjalnie napisać, że jestem studentką technologii żywności i żywienie człowieka, więc zmieniłam miejsce zamieszkania, a co się z tym wiąże mam inne warunki na gotowanie. Fotografie potraw nie będą tak wyraźne jak dotychczas, ale będę robiła co w mojej mocy.
W przepisie wykorzystałam produkty z sklepu Coś dla zdrowia oraz gruszkę z własnego ogrodu. Ciasto jest przepyszne! Dzięki gruszce jest bardzo wilgotne oraz wyczuwa się każdy z wykorzystanych produktów!
Składniki:
W przepisie wykorzystałam produkty z sklepu Coś dla zdrowia oraz gruszkę z własnego ogrodu. Ciasto jest przepyszne! Dzięki gruszce jest bardzo wilgotne oraz wyczuwa się każdy z wykorzystanych produktów!
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki ksylitolu
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka maki kokosowej
- 2 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- 4 daktyle (namoczone w gorącej wodzie)
- gruszka
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej. Ponownie miksujemy. Kolejno dodajemy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia i aromat. Na koniec dodajemy odsączone i pokrojone daktyle oraz obraną i por kojoną w kostkę gruszkę. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Po prostu pychota :D
OdpowiedzUsuńJaka średnica formy? :)
OdpowiedzUsuńOk. 20 cm. :)
Usuń