Składniki:
- 60g festkoz koziego
 - 50g kukurydzy konserwowej
 - 100g pomidorków
 - 50g miksu sałat
 - 50g suchego makaronu ryżowego
 - 10ml oleju z pestek dyni
 - 5ml syropu klonowego
 - przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól, czosnek granulowany
 
Sposób przygotowania:
Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Festkoz kozi odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy i przepłukać pod bieżącą wodą. Pomidorki umyć i przekroić na połówki. Do miski wrzucić miks sałat, kukurydzę, pomidorki, ugotowany makaron i festkoz kozi. Dodać przyprawy, olej z pestek dyni oraz syrop klonowy. Całość bardzo dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut, do przegryzienia smaków.
Smacznego!





















