Składniki:
Tarta
- 1 jajo
- 150 g mąki orkiszowej
- 50 ml oleju kokosowego
- 1/4 łyżeczki szczypty proszku do pieczenia
Nadzienie
- 150 g śliwek bez pestek
- 100 g banana bez skórki
- 20 g erytrytolu
- odrobina wody
Sposób przygotowania:
Tarta
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać olej kokosowy oraz jajo. Całość dokładnie zagnieść odstawić do lodówki na 15-20 minut. Po upływie czasu ciasto wyłożyć do formy.
Nadzienie
Do garnka wrzucić umyte i pokrojone na mniejsze porcje śliwki, dodać rozgniecionego banana oraz erytrytol. Wlać odrobinę wody. Prażyć przez ok. 5-10 minut. Gotowe nadzienie nałożyć na ciasto. Całość piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz