Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 350 g jogurtu naturalnego
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 100 g banan bez skóry
- 150 g moreli
- 200 g gruszki
- 50 g daktyli suszonych bez pestek
- 20 rodzynek sułtanek
- 20 g wiórków kokosowych
- 20 g płatków migdałowych
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banan, aromat oraz mąkę - całość wymieszać. Dodać jogurt, pokrojone daktyle, rodzynki, pokrojone w kostkę morelę, gruszkę. Całość dokładnie. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi oraz płatkami migdałów. Piec przez godzinę w 170 stopniach.
Smacznego!
Pycha, chętnie skusiłabym się na kawałek :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/