Składniki:
Kruche ciasto
- 50 g mąki ryżowej
- 25 g cukru kokosowego
- 25 g oleju kokosowego
Masa serowa
- 2 jaja
- 30 g cukru kokosowego
- 200 g skyru naturalnego
- 120 g banana bez skóry
- 40 g skrobi ziemniaczanej
- 27 g galaretki jabłko-mango-dynia-chia
- 27 g galaretki w czekoladzie jabłko-wiśnia
Sposób przygotowania:
Kruche ciasto
W misce wymieszać mąkę z cukrem kokosowym oraz olejem kokosowym. Całość dokładnie zagnieść i wyłożyć formę do pieczenia.
Masa serowa
Jaja utrzeć z cukrem kokosowym na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać skyr - wymieszać łyżką. Masę przelać na kruchy spód. Piec przez 45-50 minut w 160 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz