czwartek, 2 marca 2017

Jajecznica z warzywami i ryżem trzy kolory

W odstępstwie od mięsa bardzo lubię jeść jajecznicę., aby ją wzbogacić w walory smakowe i odżywcze dodaję warzywa i ryż. Świetnie zaspokaja głód i syci na bardzo długo.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 200g mieszanki warzyw na patelnię np. po włosku
  • 30g ugotowanego ryżu trzy kolory lub brązowego
  • przyprawy: pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, przyprawa kebab-gyros
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy warzywa. Smażymy, aż całkowicie się usmażą. pod koniec wbijamy jaja i dodajemy przyprawy. Na koniec dodajemy ugotowany ryż.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Kurczę! Uwielbiam jajka pod każdą postacią. Jednak z ryżem nie jadłam jako posiłek np.: śniadaniowej wariacji. :)

    OdpowiedzUsuń