W odstępstwie od mięsa bardzo lubię jeść jajecznicę., aby ją wzbogacić w walory smakowe i odżywcze dodaję warzywa i ryż. Świetnie zaspokaja głód i syci na bardzo długo.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 200g mieszanki warzyw na patelnię np. po włosku
- 30g ugotowanego ryżu trzy kolory lub brązowego
- przyprawy: pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, przyprawa kebab-gyros
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy warzywa. Smażymy, aż całkowicie się usmażą. pod koniec wbijamy jaja i dodajemy przyprawy. Na koniec dodajemy ugotowany ryż.
Smacznego!
Piękny kolorowy talerz zdrowia
OdpowiedzUsuńKurczę! Uwielbiam jajka pod każdą postacią. Jednak z ryżem nie jadłam jako posiłek np.: śniadaniowej wariacji. :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł! tego szukałem :)
OdpowiedzUsuńp.s. za drugim razem dodałem sera żółtego. polecam.. no ale jak kto lubi.