czwartek, 3 sierpnia 2023

Grillowany stek z bakłażanem, sosem Babushka i sałatką warzywną

Lato to idealny czas na przygotowywanie grillowanych warzyw oraz mięs. Grillowany stek z dodatkiem sosu Babushka od Dziki Bill to niebo! Ten sos idealnie nadaje się do tego typu mięs! Polecam!



Składniki:
  • 250 g steka wołowego
  • 200 g bakłażana
  • 100 g pomidorków
  • 100 g rzodkiewki
  • 100 g marchewki (obranej)
  • 150 g papryki zielonej
  • 50 g rukoli
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju lnianego
  • 5 ml oleju rzepakowego do smażenia
  • 20 ml sosu Babushka
Sposób przodowania:
Steka przyprawić solą i pieprzem (z obu stron). Odstawić na 10-15 minut. Międzyczasie umyć i osuszyć bakłażana. Pokroić w plastry, posypać z obu stron solą - odstawić na ok. 10 minut. 

Pomidorki umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Rzodkiewkę umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki, obraną marchewkę obrać na makaron typu tagliatelle. Paprykę, oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Warzywa umieścić w misce, dodać przyprawy i olej - dokładnie wymieszać.

Po upływie czasu na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię grillową położyć stek oraz bakłażana. Grillować z obu stron ok. 3 minuty. Gotowe steki oraz bakłażan polać sosem podawać z wcześniej przygotowaną sałatka.

Smacznego!  

wtorek, 1 sierpnia 2023

Jogurt naturalny z truskawkami, gruszką bananem i granolą ORGANIC TIGERNUT

Szybkie i proste śniadanie z truskawkami, gruszką bananem oraz granolą Organic Tigernut od DehydrawTech.



Składniki:
Sposób przygotowania:
Do miski wlać jogurt naturalny. Truskawki dokładnie oczyścić. umyć i pokroić w plastry. gruszkę umyć i pokroić w kostkę, banana pokroić. Owoce wrzucić do jogurtu naturalnego, dodatkowo podawać z granolą.

Smacznego! 


czwartek, 27 lipca 2023

Probiotyczny koktajl z kefirem, szpinakiem i bananem

Wszelkiego rodzaju koktajle owocowo-warzywne to istne bomby witaminowe! Z dodatkiem probiotycznego białka od Nature Science to jest niebo!



Składniki:
  • 25 g proteinbiotic
  • 200 ml kefiru naturalnego
  • 50 g szpinaku świeżego
  • 100 g banana bez skórki

Sposób przygotowania:
Do kielicha blendera umieścić proteinbiotic, kefir naturalny, umyty i osuszony świeży szpinak oraz banana bez skórki. Następnie całość dokładnie zmiksować na gęsty, jednolity koktajl. Podawać najlepiej schłodzony.

Smacznego!