sobota, 19 maja 2018
czwartek, 17 maja 2018
Fasola czerwona z makaronem pełnoziarnistym i pomidorami
Szybkie, proste i smacznie. Fasola, makaron i pomidor. Typowe danie dla osób dbających o formę i zdrowie.
Składniki:
Składniki:
- 1/2 (120g) puszki odsączonej fasoli czerwonej
- 25g suchego makaronu pełnoziarnistego
- 3 pomidory śliwkowe
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie odsączamy i przepłukujemy fasolę oraz myjemy i kroimy w dowolny sposób pomidory. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
wtorek, 15 maja 2018
Fasola czerwona z ryżem brązowym i szparagami
Lato w maju? W sklepach szparagi! Pisząc szczerze czekam tylko na ten moment, aby je kupić i zrobić smaczny posiłek. Przygotowałam fasolę czerwoną, ryż brązowy i szparagi.
Składniki:
Składniki:
- 1/2 (120g) puszki odsączonej fasoli czerwonej
- 50g suchego ryżu brązowego + 100 ml wody
- 1/2 pęczka szparagów zielonych
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do garnków z wrzącą, osoloną wodą wsypujemy ryż, a do drugiego szparagi. Szparagi gotujemy przez ok. 6-8 minut. Między czasie odsączamy i przepłukujemy fasolę. Całość polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
niedziela, 13 maja 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)