sobota, 6 sierpnia 2016
czwartek, 4 sierpnia 2016
Placuszki z mąki z tapioki, orzechami nerkowca i morwą białą
Bardzo duże zestawienie produktów, ale smak również bardzo bogaty. Placuszki, które wykonałam są ze sklepu Bioindygo.pl, więc jakość jest świetna!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z ksylitolem na puszystą masę, następnie dodajmy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Do dekoracji podajemy z orzechami nerkowca i morwą białą.
Smacznego!
Składniki:
- 4 łyżki mąki z tapioki*
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ksylitolu
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
- morwa biała
- orzechy nerkowca
*Mąka z tapioki bardzo intensywnie chłonie tłuszcz, więc trzeba uważać, aby nie przypalić placuszków.
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z ksylitolem na puszystą masę, następnie dodajmy mąkę, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Do dekoracji podajemy z orzechami nerkowca i morwą białą.
Smacznego!
wtorek, 2 sierpnia 2016
Jagodowe placuszki jaglano-ryżowe
Sezon na jagody się kończy, ale również można zastąpić je borówką amerykańską. Świetne zestawienie stanowią mąka jaglana i ryżowa. Mąka jaglana sprawia, że placuszki są bardzo puszyste, natomiast mąka ryżowa bardzo delikatne.
Składniki:
Składniki:
- 2 łyżki mąki jaglanej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- 1 jajko
- 10 tabletek słodziku
- aromat waniliowy
- jagody
Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajmy umyte i osuszone jagody. Mieszamy ponownie za pomocą łyżki. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, aż pojawią się z jednej strony bąbelki.
Smacznego!
niedziela, 31 lipca 2016
Subskrybuj:
Posty (Atom)