Połączenie słodyczy dojrzałego banana, soczystych jabłek i aromatycznej nuty latte macchiato tworzy deser, który spokojnie można zjeść bez wyrzutów sumienia. A mąka gryczana nadaje całości nie tylko ciekawego, lekko orzechowego charakteru, ale też sprawia, że placuszki są sycące i pełnowartościowe. Idealnie sprawdzają się na śniadanie, podwieczorek, po treningu albo jako szybki zdrowy deser.
Dodatek Recomed Latte Macchiato nadaje placuszkom kremowej konsystencji, lekko kawowego aromatu i wzbogaca je o białko, dzięki czemu są świetną opcją dla osób dbających o dietę lub szukających czegoś odżywczego, ale nadal pysznego. To jeden z tych przepisów, które udają się zawsze – niezależnie od tego, czy masz w kuchni wieloletnie doświadczenie, czy dopiero zaczynasz przygodę z gotowaniem.
Składniki:
- 2 jaja
- 5 g erytrytolu
- 65 g recomed latte macchiato
- 50 g mąki gryczanej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g jabłka
- 100 g banana bez skórki
- aromat
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz