czwartek, 11 sierpnia 2016

Omlet ryżowo-kokosowy

Bardzo lubię mąkę ryżową i kokosową. Mąka ryżowa jest bardzo delikatna, więc sprawia, że omlet jest jak biszkopt, a mąka kokosowa nadaje kokosowego i słodkiego smaku. Rewelacyjnie z sobą się komponują, a z sezonowymi owocami to już jest niebo w gębie!




Składniki:

  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • 10 tabletek słodziku
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat śmietankowy

Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia i aromat. Wszystko dokładnie mieszamy, jeśli masa będzie bardzo gęsta dolewamy odrobinę wody gazowanej. Omleta smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z sezonowymi ulubionymi owocami.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. W ogóle nie stosuję mąki ryżowej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. również lubię te dwie mąki, pyszny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja mąką kokosową też jestem zachwycona :) Nie łączyłam jej nigdy z ryżową, ale może być smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń