Kilka wpisów temu opublikowałam przepis z placuszkami ryżowymi, ale tym razem przygotowałam omlet z tej mąki. W środku jest tak delikatny jak biszkopt. Dobrze dobrane dodatki sprawi, że będzie rozpływać się w ustach! :)
Składniki:
Składniki:
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 15 tabletek słodziku
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat cytrynowy
- ulubione dodatki
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Jajka z słodzikiem ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
Parę miesięcy zabieram się za kupno mąki ryżowej. Porównaniem smaku omleta do biszkoptu zachęciłaś mnie do pójścia do sklepu :D Omlet prezentuje się świetnie.
OdpowiedzUsuńOmlet wygląda świetnie. Jednak ja słodziku bym nie dodała, myślę, że bez niego też będzie pyszny, bo sam przepis jest doskonały :)
OdpowiedzUsuńAż chce się jeść !
OdpowiedzUsuńMega apetyczny omlecik ;)
wyszedł puszysty i smakowity! :)
OdpowiedzUsuńPyszny i puszysty.Pozdrawiam -:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować, bo wygląda smakowicie. Zastąpię jednak słodzik syropem klonowym, mam nadzieję, że wyjdzie równie smaczny :)
OdpowiedzUsuńNie robiłam nigdy na ryżowej, najbardziej lubię na pełnoziarnistej lub kukurydzianej omlety :)
OdpowiedzUsuńsmakowity :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym taki omlecik, pycha :)
OdpowiedzUsuńPrzeapetycznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie! :) Zachęciłaś mnie do kupna mąki ryżowej, ten omlet jest taki puszysty! ;)
OdpowiedzUsuńale apetycznie się prezentuje, muszę wypróbować;)
OdpowiedzUsuńPoda ktoś macro tych ommletów?
OdpowiedzUsuńMożna wyliczyć np. w aplikacji MyFitnessPal. :)
Usuńa wartosci odzywcze gdzie?
OdpowiedzUsuńCzym najlepiej zastapic slodzik? :)
OdpowiedzUsuńKsylitolem lub erytrytolem. :)
UsuńJa nie dodaje słodziku ani proszku do pieczenia,ubijamy na sztywno białka,dodaję żółtka i mąkę ryżowa,wychodzi pulchne,polewamy musem truskawkowym,kroję kiwi i posypuje borówkami,pycha!
OdpowiedzUsuńHey there! I'm at work browsing your blog from my new iphone 4!
OdpowiedzUsuńJust wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
Keep up the outstanding work!