czwartek, 11 lutego 2016

Owsiane racuchy z jabłkami

Jestem uzależniona od jabłek, więc wykorzystuje je gdzie tylko jest to możliwe. Po raz kolejny wykonałam racuchy, ale tym razem z mąką owsianą.



Składniki:

  • 4 łyżki mąki owsianej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki wody gazowanej
  • aromat rumowy
  • 1 jabłko
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, wodę gazowaną, kilka kropli aromatu rumowego i obrane, starte na tartce jabłko. Wszystko dokładnie miksujemy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.

Smacznego!

13 komentarzy:

  1. Nom nom nom, w końcu muszę kupić te wszystkie mąki dla bezglutenowców bo pełno jest pysznych przepisów w sieci <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham wszystko, co z jabłkami. Chętnie wypróbuję twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W takiej odsłonie muszą smakować pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zbieram się na takie zdrowsze racuchy od daaawna! Chociaż nie wiem, czy pobiją smak racuszków mojej babci, ktore kiedyś mi robiła. :DD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smaku racuszków babci NIC NIE POBIJE ! ;)

      Usuń
  5. Racuchy z jabłkami uwielbiam. A pomysł z mąką owsianą świetny:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam racuchy! Pysznie ;-)

    Zapraszam do siebie :-D make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja zazwyczaj robię racuchy z jabłkami, maczając plasterki w cieście, ale Twoja metodar ze startym jabłkiem też jest fajna :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Super przepis, racuszki wyglądają bardzo apetycznie. :-)

    Zapraszam do siebie: http://www.fitnesswomen.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Chyba ze 100 lat nie jadłam racuchów! :/ Koniecznie robię w tym tygodniu :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają obłędnie, koniecznie muszę sobie takie przygotować :)
    Jeżeli chodzi o przepisy bezglutenowe z ciastem w roli głównej, polecam naleśniki po indyjsku, dostępne na stronie http://jemyzdrowo.pl/.

    OdpowiedzUsuń
  11. racuszki z jabłkami to nasze ulubione :)

    OdpowiedzUsuń