Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 70 g mąki orkiszowej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- cynamon
- 50 g puree z dyni
Nadzienie
- 150 g jogurtu naturalnego
- 10 g erytrytolu
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz puree z dyni. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.
Nadzienie
Po upieczeniu, ciasto ostudzić. Przekroić wzdłuż. Jogurt wymieszać z erytrytolem. Posmarować jedną część ciasta, położyć drugą część. Posmarować wierzch oraz boki. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Smacznego!
Musi być pyszne
OdpowiedzUsuńBajeczne połączenie. Ciasto wygląda obłędnie pysznie! 🧡🧡
OdpowiedzUsuń