czwartek, 30 grudnia 2021

Ciasto ze cieciorką i orzechami włoskimi

Wykorzystanie roślin strączkowych jest bardzo różnorodne,  a zwłaszcza od WaldiBen! Tym razem przygotowałam ciasto z cieciorką oraz orzechami włoskimi. 


Składniki:

  • 2 jaja
  • 20ml oleju rzepakowego
  • 50g erytrytolu + odrobina gorącej wody
  • 125g (1 szt.) banana
  • 250g odsączonej cieciorki
  • 50g mąki ryżowej
  • 50g mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40g posiekanych orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
Erytrytol rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Następnie dodać pozostałe składniki (oprócz orzechów włoskich). Całość dokładnie zblendować. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz