Kolejny mój faworyt w placuszkach warzywnych. Dynię można przyrządzić na słono jak i słodko. Ja przygotowałam w wersji na słodko z dodatkiem mąk kokosowej i ryżowej. Palce lizać!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 10 tabletek słodziku
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 2 łyżki mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
- dynia (ok.200-300g)
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy obraną i startą na grubych oczkach dynię. Dokładnie mieszamy. 1 łyżka do jeden placuszek. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz