czwartek, 21 września 2017

Kokosowo-ryżowe placuszki dyniowe

Kolejny mój faworyt w placuszkach warzywnych. Dynię można przyrządzić na słono jak i słodko. Ja przygotowałam w wersji na słodko z dodatkiem mąk kokosowej i ryżowej. Palce lizać!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 10 tabletek słodziku
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
  • dynia (ok.200-300g)

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy obraną i startą na grubych oczkach dynię. Dokładnie mieszamy. 1 łyżka do jeden placuszek. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz