Składniki:
- 100 g juhasków czosnkowych
- 50 g makronu suchego
- 150 g papryki czerwonej bez nasion
- 100 g marchewki (obranej)
- 100 g pietruszki (obranej)
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
- 10 ml oliwy
Sposób przygotowania:
Do gotującej, osolonej wody wrzucić makaron gotować 8 minut. W drugim garnku do wrzącej, osolonej wody wrzucić marchewkę i pietruszkę - gotować 10 minut. Między czasie obrać i pokroić w piórka cebulę. Paprykę, umyć usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Warzywa po ugotowaniu pokroić w plastry. W misce wymieszać juhaski serowe, paprykę, marchewkę, pietruszkę, cebulę, przyprawy oraz oliwę. Całość przełożyć do naczynia do pieczenia. Piec przez 20 minut przez 20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz