wtorek, 9 stycznia 2024

Mozzarella z dynią, cebulką i makaronem

Posiłek bogaty w białko, tłuszcze i węglowodany to podstawa! O tuż mam doskonałą opcję z wykorzystaniem mozzarelli, puree dyni, cebulki oraz makaronu!



Składniki:
  • 125 g mozzarelli light
  • 150 g puree dyni
  • 150 g cebuli cukrowej
  • 50 g suchego makaronu 
  • 10 ml oleju do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:
Cebulkę obrać, pokroić w drobną kostkę. Smażyć na bardzo rozgrzanej patelni z olejem. Między czasie ugotować makaron. Do cebulki wrzucić puree dyni, ugotowany makaron, przyprawy oraz mozzarellę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz