Te danie jest idealne dla miłośników podrobów drobiowych! Osobiście serca bardzo lubię, a w takiej wersji są znakomite!
Składniki:
- 100g serc drobiowych
- 50g ryżu białego suchego
- 200g fasolki szparagowej
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie
- 1,5l wody
Sposób przygotowania:
Serca zalewamy zimną wodą. Do wrzącej wody dodajemy ryż. Gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną fasolkę, koncentrat pomidorowy. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajmy przyprawy i gotujemy 5 minut.
Smacznego!
Hm, niby nie przepadam za podrobami, ale to wygląda super. Chyba się skuszę :) I szanuję za jarzynkę bez soli!
OdpowiedzUsuń