czwartek, 26 września 2019

Potrawka z sercami drobiowymi, ryżem i fasolką szparagową

Te danie jest idealne dla miłośników podrobów drobiowych! Osobiście serca bardzo lubię, a w takiej wersji są znakomite!



Składniki:
  • 100g serc drobiowych
  • 50g ryżu białego suchego
  • 200g fasolki szparagowej
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie
  • 1,5l wody
Sposób przygotowania:
Serca zalewamy zimną wodą. Do wrzącej wody dodajemy ryż. Gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy oczyszczoną i pokrojoną fasolkę, koncentrat pomidorowy. Gotujemy ok. 10 minut. Dodajmy przyprawy i gotujemy 5 minut.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Hm, niby nie przepadam za podrobami, ale to wygląda super. Chyba się skuszę :) I szanuję za jarzynkę bez soli!

    OdpowiedzUsuń