Dla odmiany przygotowałam coś na słono. Tym razem pierś kurczaka z frytkami z batata, pomidorem i liofilizowaną kukurydzą. Wszystko świetnie się komponuję, więc i dobrze smakuje!
Składniki:
Składniki:
- 100g piersi kurczaka
- 1 średni batat
- 1 pomidor
- liofilizowana kukurydza
- przyprawy: pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, ostra papryka
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy wszystkimi przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Między czasie, obieramy, myjemy i kroimy w plastry batata. Posypujemy ostrą papryką i ziołami prowansalskimi. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy pierś kurczaka na złocisty kolor. Między czasie myjemy i kroimy w kostkę pomidora. Gotowe danie posypujemy liofilizowaną kukurydzą.
Smacznego!