Składniki:
- 90 g tofu wędzonego
- 250 g dyni hokkaido
- 100 g pieczarek
- 10 g mieszanki warzyw i ziół liofilizowanych z przyprawami oraz solą
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka mielona
- 100 ml wody
- 10 ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Tofu odsączyć z zalewy, pokroić w średniej wielkości kostkę. Dynię oczyścić, umyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. Wszystkie składniki umieścić w garnku, dodać olej i smażyć na małym ogniu przez ok. 5 minut. Po upływie czasu dodać wodę - dusić ok. 15-20 minut. Pod koniec duszenia dodać przyprawy i liofilizowaną mieszankę warzyw i ziół. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz