wtorek, 25 lutego 2025

Potrawka z tofu wędzonym, dynią, pieczarkami i mieszanką warzyw i ziół liofilizowanych

Pełnowartościowa wegańska potrawa z wykorzystaniem tofu wędzonego, dyni, pieczarek oraz liofilizowanej mieszanki warzyw i ziół od VegeLIO!



Składniki:

Sposób przygotowania:
Tofu odsączyć z zalewy, pokroić w średniej wielkości kostkę. Dynię oczyścić, umyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry. Wszystkie składniki umieścić w garnku, dodać olej i smażyć na małym ogniu przez ok. 5 minut. Po upływie czasu dodać wodę - dusić ok. 15-20 minut. Pod koniec duszenia dodać przyprawy i liofilizowaną mieszankę warzyw i ziół. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz