Czy są tutaj miłośnicy pizzy? Na pewno! Przygotowałam mini pizzę idealną na raz, a w dodatku pieczona na kamieniu od Decofire. Zachęcam do zrobienia! :)
Składniki:
Ciasto
- 125g + 5g mąki orkiszowej T650
- 3,5g suszonych drożdży
- 2,5g cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 75ml ciepłej wody
Dodatki
- 50ml passaty pomidorowej
- 100g mięsa mielonego drobiowego
- 125g (1 szt.) mozzarelli light
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Ciasto
Do miski wsypać mąkę, dodać drożdże, cukier, sól oraz wodę. Całość dokładnie zagnieść. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Po upływie czasu ciasto przebić obsypać mąką i w dłoniach uformować okrągły placek. Między czasie do nagrzanego piekarnika włożyć kamień i posypać go mąką w celu nie przylegnięcia ciasta.
Na spód ułożyć składniki i za pomocą deski lub łopatki włożyć go na rozgrzany kamień. Piec przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz