Szybkie i bardzo proste wegańskie ciasto z kaszy manny, polewą z wegańskiej czekolady i wegańskimi poduszeczkami zbożowymi z kremem czekoladowo-orzechowym. Mmmm... Palce lizać!
Składniki:
Spód
- 40g wegańskich herbatników
Masa
- 125g suchej kaszy manny
- 250ml napoju roślinnego
- 20g erytrytolu
Polewa
- 40g ekologicznej czekolady słodzonymi daktylami
- 30ml napoju roślinnego
- 50g ekologicznych poduszeczek zbożowych z kremem czekoladowo-orzechowym
Sposób przygotowania:
Masa
W garnku ugotować kaszę manny z napojem roślinnym i erytrytolem. Gotową masę przełożyć na spód z wegańskich herbatników.
Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić wegańską czekoladę z napojem roślinnym. Polać masę z kaszy manny. Na powierzchnię ułożyć poduszki zbożowe.
Ależ to musi być słodkie, ale jednocześnie pewnie mega dobre! A poduszeczki to taki smak dzieciństwa :D
OdpowiedzUsuń