czwartek, 4 lutego 2021

Mięso mielone z indyka z makaronem ryżowym, szpinakiem i jogurtem naturalnym

Bardzo szybki i pełnowartościowy posiłek. Idealny dla miłośników szpinaku.



Składniki:
  • 100g mięsa mielonego z indyka
  • 50g suchego makaronu ryżowego
  • 225g szpinaku mrożonego
  • 50ml jogurtu naturalnego
  • przyprawy: pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
  • 5ml oleju rzepakowego do smażenia

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na patelnie wrzucić szpinak mrożony i zalać wodą. Dusić, aż do wchłonięcia wody. Dodać mięso mielone z indyka, olej oraz przyprawy. Smażyć kilka minut. Następnie dodać ugotowany makaron i jogurt naturalny, smażyć ok. 1-2 minut.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Często robię podobne danie, ale zamiast mięsa mielonego używam kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń