Sernik jedno z najlepszych i najszybszych ciast. Bardzo dawno nie jadłam tradycyjnego sernika, ale postanowiłam zrobić w nieco innym wydaniu. Wykorzystałam budyń oraz banana. Rozpuszcza się w ustach!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki ksylitolu
- 1/2 banana
- 40g (1 opakowanie) budyniu waniliowego
- 250g twarogu półtłustego
- aromat
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Całość dokładnie blendujemy na gęstą masę. Surowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Jaki rozmiar blaszki?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Rozmiar blaszki to 10cmx20cm.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Czy budyń ma być ugotowany czy dosypujemy proszek?
OdpowiedzUsuńProszek.
OdpowiedzUsuńpychota <3
OdpowiedzUsuń