piątek, 31 października 2025

Współpraca "YourShot"

"YourShot" to polska marka, która wychodzi poza klasyczne ramy suplementacji — jest społecznością i stylem życia. Celem jest tworzenie produktów, które wspierają aktywny, świadomy i dopasowany do indywidualnych potrzeb rytm dnia.

Flagowe produkty to „shoty” — małe, skoncentrowane formuły, które można łatwo wkomponować w dzień. Wyróżniamy się tym, że:

Produkty są funkcjonalne — skierowane na konkretne potrzeby: energia, regeneracja, utrzymanie sylwetki. 

Stawiają na prosty, przemyślany skład — mała butelka, konkretna funkcja. 



Najważniejsze wartości
  • Autentyczność 
  • Ruch i społeczność 
  • Elastyczność i swoboda 
  • Skuteczność i prostota 

Dla kogo?
  • Mają aktywny tryb życia i potrzebują wsparcia w konkretnych momentach dnia.
  • Nie chcą być ograniczani godzinami, planami czy skomplikowanymi rozwiązaniami — wolą mieć coś, co działa i jest łatwe w użyciu.
  • Szukają jakości, a nie pustych obietnic.
  • Cenią społeczność i klimat marki, który podkreśla, że każdy tworzy swój rytm i swój dzień.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:

Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

czwartek, 30 października 2025

Burgery wołowe z smażonymi warzywami i sosem miodowo-musztardowym

Jeśli ktoś lubi mięsko, a zwłaszcza wołowe to coś wspaniałego! Burgery wołowe z smażonymi warzywami tj.: marchewka, cukinia, cebula biała, por i papryka czerwona. Całość podana z sosem miodowo-musztardowym od Chilimaga!



Składniki:
  • 100 g burgerów wołowych
  • 100 g obranej marchewki
  • 200 g cukinii
  • 100 g cebuli białej
  • 50 g pora
  • 150 g papryki czerwonej
  • 20 g sosu miodowo-musztardowego
  • przyprawy: vegeta, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć. Marchewkę i cebulę obrać. Marchewkę, cukinię i cebulę zetrzeć na tarce w paski. Pora pokroić w plastry, a paprykę w kostkę. Całość wrzucić do miski, dodać przyprawy i smażyć na 5 ml oleju ok. 10 minut. Po usmażeniu warzyw, należy usmażyć burgery przez 3 minuty z każdej strony. Gotowe danie podawać z sosem miodowo-musztardowym.

Smacznego! 

wtorek, 28 października 2025

Gofry jaglane z bananem, dynią, chutney śliwkowym z chili i dżemem wiśniowym z chili

Różnorodność smaków?! Gofry? O tak! Inne niż wszystkie, bo z dodatkiem chutney śliwkowym z chili i dżemem wiśniowym z chili od Chilimaga!



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, rozgniecionego banana, puree z dyni, chutney śliwkowe - całość dokładnie wymieszać. Smażyć na bardzo rozgrzanej gofrownicy przez 7-8 minut. Podawać z dżemem wiśniowym z chili.

Smacznego!