wtorek, 15 października 2024

Serniczek pistacjowy z figą, orzechami włoskimi i napojem z pigwy

Najprostszy serniczek z budyniem pistacjowym, bananem, figą i orzechami włoskimi. Idealnie do tego deseru nadaje się Pigwoniada klasyczna gazowana od Pigwoniada! Pyszności!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 250 g twarogu półtłustego w kosce
  • 35 g budyniu pistacjowego
  • 50 g świeżej figi
  • 20 g orzechów włoskich
  • 300 ml Pigwoniady klasycznej gazowanej

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, budyń oraz twaróg. Całość zblendować na gęstą masę. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć świeżą figę oraz orzechy włoskie. Piec przez 45 minut w 160 stopniach. Gotowy serniczek podawać z pigwnoniadą.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz