photo © Pinterest
niedziela, 29 czerwca 2025
piątek, 27 czerwca 2025
Ciasto fasolowe z śliwkami i mąką migdałową
Ciasto, które przygotowuje się w niecałe piętnaście minut! Śliwki to owoce sezonowe, ale w cieście fasolowym z mąką migdałową od Kuchnia Zdrowia to niebo!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 100 g banana bez skórki
- 240 g czerwonej fasoli konserwowej
- 50 g mąki migdałowej
- 20 g kakao
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g śliwek bez pestek
- aromat
Sposób przygotowania:
Czerwoną fasolę dokładnie odsączyć i przepłukać pod zimną, bieżącą wodą. Wrzucić do miski, wbić jaja, dodać banana, erytrytol, mąkę migdałową, kakao, proszek do pieczenia i aromat. Całość zblendować na gęstą, gładką masę. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojone w drobną kostkę śliwki. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
czwartek, 26 czerwca 2025
Ciasto owsiane z bananem, gruszką, morelą, śliwką i liofilizowanymi owocami
Super smaczne, super szybkie i super zdrowe ciasto owsiane z owocami sezonowymi oraz liofilizowanymi przekąskami od LYO2GO!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 100 g mąki owsianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g banana bez skórki
- 100 g gruszki
- 50 g moreli bez pestek
- 50 g śliwki bez pestki
- 10 g liofilizowanych bananów
- 10 g liofilizowanych bezcukierków różowych
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone w drobną kostkę gruszkę, morele oraz śliwkę - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć liofilizowane banany oraz bezcukierki różowe. Piec przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
środa, 25 czerwca 2025
Współpraca z "LYO2GO"
"LYO2GO" jest marką posiadającą w swojej ofercie zdrowe przekąski, a mianowicie liofilizowane owoce, bezcukierki oraz smoothie.
Czym jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia sublimacyjnego, inaczej "suszenia mrozem", który polega na usuwaniu wody z zamrożonego produktu w niskiej temperaturze i pod obniżonym ciśnieniem. Lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną, z pominięciem stanu ciekłego.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
- ZDROWE OWOCOWE BEZCUKIERKI LIOFILIZOWANE ZIELONE
- ZDROWE OWOCOWE BEZCUKIERKI LIOFILIZOWANE RÓŻOWE
- ZDROWE OWOCOWE BEZCUKIERKI LIOFILIZOWANE POMARAŃCZOWE
- BANAN LIOFILIZOWANY PLASTRY 100G
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Subskrybuj:
Posty (Atom)